Saadet’e el koyan Erbakan kurultay tarihini 17 Ekim açıkladı, Kurtulmuş da rotasını merkez sağa çevirdi

Saadet Partisi çok ilginç bir süreçten geçiyor. Sürecin ilginçliği, Saadet’in parti içi çekişmelere ve mücadelelere alışık olmamasından kaynaklanıyor.
Nitekim…
Bugüne kadar, benimsenmese bile tek karara saygı çerçevesinde parti içi konularda tartışma yaşamayan Saadet ilk kez Numan Kurtulmuş’un kendi kararını uygulama isteği nedeniyle sıkıntı yaşadı.
O sıkıntı da…
Mahkemenin olağanüstü kurultay kararı vermesinden sonra Kurtulmuş’un partiden istifa etmesine yol açtı. Milli Görüş çizgisinden gelen, son dönemde Kurtulmuş’un izlediği siyasi yolu benimseyen Saadet kadroları da arkasından istifa etmeye başladılar.
Bu aşamada…
Milli Görüş’ün kurucusu ve efsane lideri Necmettin Erbakan’ın bu sabah Saadet Partisi Genel Merkezi’nde yaptığı toplantı dikkat çekici.
Kimi haber kanalları bu toplantıyı “Erbakan Saadet Partisi’ne el koydu” şeklinde yorumladılar.
Görüntü gerçekten de bir el koyma görüntüsü.
Nedeni ortada…
Genel Başkan partiden istifa edip ayrıldığı, partinin en üst karar organı olan Genel İdare Kurulu üyelerinin büyük bölümünün Kurtulmuş’la birlikte yeni parti kuruluşuna katılmak üzere ayrılma kararı aldığı, kiminin de istifasını açıklaması nedeniyle Genel Merkez’de yöneticinin bulunmadığı bir sabah yapılan toplantı el koyma görüntüsü veriyor.
Toplantıda Erbakan tarafından yapılan olağanüstü kurultayın 17 Ekim’de yapılacağı açıklaması da stratejik bir önem taşıyor.
Çünkü…
Yılların deneyimli siyasetçisi Erbakan, istifa eden Kurtulmuş’un ardından daha büyük çalkantı yaşanmaması ve daha fazla kadroların ayrılmaması için bir an önce kurultayın yapılmasını istiyor.
Yani…
Partiyi boşlukta ve çalkantıda bırakmak istemiyor, kurultayı hedef gösteriyor.
Böylece…
Kalması arzulanan kimi yöneticilere yeni dönem için daha ön saflarda yer açılması ve yönetim kadrolarının vaat edilmesi sağlanabilecek.
Buna karşın…
SP Genel Başkanlığı’ndan ve partiden yeni bir siyasi oluşum için istifa eden Numan Kurtulmuş’un yol haritası da ortaya çıkmaya başladı.
İstifa ettiğinde…
Kurtulmuş’in Milli Görüş tabanına sıkışıp kalan bir parti mi kuracağı, yoksa daha geniş bir alana mı açılacağı merak konusuydu.
Gelen haberlere göre…
Kurtulmuş kuracağı yeni parti için rotasını merkez sağa çevirmiş.
Bunun için de…
DP ve MHP tabanlarının küskünlerine açılmayı yeni partinin siyasi tabanı için kendine hedeflemiş.
Yine…
Gelen haberlere bakılacak olursa, yeni hedef doğrultusunda DP’nin ihraç edilen eski genel başkanı Süleyman Soylu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile yıldızı bir türlü barışmayan Ülkücü camianın önemli isimlerinden Ramiz Ongun’la temasa geçme kararı alınmış.
Yanı sıra…
MSP kökenli olan ve Özallı Anavatan dönemlerinde siyasetin yıldızları haline gelen Hüsnü Doğan ve Mehmet Keçeciler de Kurtulmuş’un kuracağı partinin ilgi alanında yer alan önemli isimler arasındaymış.
Gördüğümüz kadarıyla…
Bu gelişmeleri “Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları gibi Numan Kurtulmuş da Milli Görüş gömleğini çıkardı” şeklinde yorumlayanlar var.

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,